Onze school, het Sint-Vincentiusinstituut, biedt uitsluitend Algemeen Secundair Onderwijs aan.

Sinds 1 september 1994 is onze school gemengd, dus voor jongens en voor meisjes.
Het Sint-Vincentiusinstituut is gelegen in het centrum van Dendermonde: de voorzijde, met het klooster van de zusters van de H.Vincentius a Paulo als voorgevel, grenst aan de Kerkstraat. Langs de achterkant kijken wij uit op het Sas en de Oude Dender. Op die manier zijn wij vlot bereikbaar, zowel met auto, trein, bus als met de fiets en te voet.
Politie en gemachtigde opzichters van de school zorgen tijdens de spitsuren voor een verkeersveilige schoolomgeving.
Onze school heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd van kwaliteitsvol onderwijs. Dank zij een zorgvuldig uitgebouwd leerlingvolgsysteem verschaffen wij aan alle leerlingen ideale leer- en ontwikkelingskansen. Regelmatige overlegmomenten met de leerkrachten op begeleidende klassenraden, met de mensen van het C.L.B. (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) en de cel leerlingenbegeleiding van de school, met de ouders zorgen voor een optimale begeleiding.
Wij werken samen met de leerlingen aan een open en hartelijk schoolklimaat, waar iedereen zich thuis voelt en respectvol met elkaar omgaat.
Het studieaanbod van onze school is - met 13 studierichtingen in de 3de graad - één van de grootste uit de brede regio.
Wij beschikken over een uitgebreide en zorgvuldig onderhouden infrastructuur met goed uitgeruste vaklokalen.
Een brede waaier van vakoverschrijdende activiteiten (sociaal, cultureel, wetenschappelijk, taalkundig en internationaal) zowel binnen als buiten de school vormen de basis van ons pedagogisch project .